1 balení | kukuřízek Veto | |
200 g | cheddar | |
1 ks | cibule | |
4 lžíce | olej | |
2 lžíce | grilovací koření | |
1 lžička | chilli omáčka | |
4 lžíce | bbq omáčka |
Kuřecí veganské plátky nakrájíme na nudličky, zalijeme olejem a posypeme grilovacím kořením a necháme zhruba 30 minut marinovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Připravenou cibuli orestujeme na pánvi na oleji a poté přidáme marinované nudličky a vše spolu osmažíme.
Polovinu tortilly namažeme BBQ omáčkou, posypeme veganskou kuřecí směsí, zakápneme trochou chilli omáčky, posypeme nastrouhaným čedarem a přeložíme. Takto připravíme i druhou tortillu. Obě tortilly vložíme na rozpálený gril a zapečeme.
Hotové tortilly překrojíme na trojúhelníčky a můžeme podávat.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena