- Rozehřejeme troubu na 210 stupňů včetně pánve/hrnce s nepřilnavým dnem, ve které palačinku budeme dělat. Tento krok je opravdu důležitý, protože díky správně nahřáté pánvi nám palačinka krásně „naskočí“ bez kypřícího prášku.
- Všechny ingredience vyšleháme (ideálně v blenderu), až vznikne nadýchané těsto a necháme odležet, dokud se nenahřeje trouba. Pokud se vám trouba nahřívá dlouho, tak můžete ještě jednou vyšlehat těsně před litím na pánev.
- Do rozehřáté pánve nalijeme těsto, troubu zavřeme a pečeme 10-12 minut na 210 stupňů.
- Troubu neotevírejte, jinak nedocílíte nadýchaného vzhledu. Upečenou palačinku je nejlepší podávat ještě horkou, lehce pocukrovanou moučkovým cukrem a dozdobenou ovocem, případně i zakysanou smetanou. Výborná je i studená třeba s tvarohem a domácím lískooříškovým krémem.
TIP: Pšeničná hladká Extra silná Pernerka
Pšeničná hladká Pernerka extra silná je vhodná nejen na přípravu pizzy a chleba, ale využití najde i u koláčů,
oblíbených dezertů nebo třeba palačinek. Využijete ji i na přípravu croissantů a focaccie a uděláte z ní také skvělé domácí buchty. Extra silnou pšeničnou hladkou mouku lze použít samostatně nebo kombinovat s ostatními druhy mouk.