směs | ||
---|---|---|
1 ks | vepřové srdce | |
1 ks | vepřový jazyk | |
2 ks | vepřové plíce | |
300 g | vepřová játra | |
500 g | vepřové maso | |
1 ks | cibule | |
6 lžic | hladká mouka | |
3 ks | bobkový list | |
6 kuliček | celé nové koření | |
6 kuliček | celý pepř | |
1 špetka | tymián | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
2 lžíce | cukr | |
2 lžíce | ocet |
Pajšl je pokrm, do kterého můžeme zužitkovat vnitřnosti, které bychom možná jinak nevyužili. Název plíčky napovídá, že v pokrmu budou plíce, není to však podmínkou. Můžeme použít také vepřové srdce, jazyk, kousek jater, na škodu nebude ani samotné maso, nejlépe krkovice nebo libovější bůček.
Do velkého hrnce dáme všechno maso, zalijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření očistíme, například z plic vyjmeme trubice. Všechno maso a vnitřnosti po uvaření nakrájíme na kousky. Vývar scedíme a opět do něj vložíme pokrájené kousky masa. Přidáme koření, bobkový list a dále prováříme. Na cibulce orestujeme játra a přidáme je k masové směsi. Omáčku zahustíme na sucho opraženou moukou. Nakonec pajšl dochutíme solí, cukrem a octem.
Pajšl podáváme s houskovým knedlíkem.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena