Vejce rozklepeme, oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme 1 vanilkový cukr a šleháme elektrickým šlehačem do husté konzistence. Pak přidáme krupicový cukr a za stálého šlehaní žloutky a mouku se špetkou prášku do pečiva.
Plech vymastíme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, vlijeme do něj těsto, stěrkou jej urovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut při vyšší teplotě.
Mezitím začneme připravovat pudink. Litr mléka zahřejeme, trochu odlijeme a v hrníčku rozmícháme 3 balíčky jahodového pudinku s cukrem. Rozkvedláme. Přilijeme do zbývajícího mléka a mícháme do zhoustnutí.
Hotový pudink rozprostřeme na těsto a hned na to poklademe ovoce. Lze použít jahody, maliny, borůvky nebo jinou kombinaci ovoce. Nakonec si připravíme želatinu podle návodu na balíčku. Na celý plech dávám 4 sáčky do vody nebo šťávy z ovoce, cukr podle chuti, jak kdo má rád. Želatinu polijeme na ovoce a necháme vychladnout. Ovocný želatinový zákusek dáme přes noc odležet do ledničky.
Pak už jen ovocný želatinový zákusek nakrájíme a ochutnáváme.