Rajčatový kečup známe asi všichni. Ne mnoho lidí však ví, že k pečeným masům je velmi chutný i ovocný kečup.
Hodnocení
3.1
/ 5 (86x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
2 lžičky
sůl
250 ml
ocet
350 g
cibule
1500 g
jablko
50 g
rozinky
550 g
cukr krupice
2 lžičky
mletý pepř
3 lžičky
hořčičné semínko
5 lžic
nastrouhaný křen
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a jemně usekáme.
Do hrnce dáme jablka, cibuli, ocet, cukr, křen, koření, sůl a za stálého míchání rozvaříme.
Přibližně po 30 minutách prolisujeme přes hustý cedník a ještě 15 minut povaříme.
Ještě horký ovocný kečup nalijeme do menších čistých sklenic, uzavřeme a položíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout a pak skladujeme v chladu a temnu.