Droždí si rozmícháme s trochou cukru a mléka (mléka se nemusí přidávat příliš) a necháme odstát.
Krupici utřeme s máslem a cukrem podle toho, jak chceme mít těsto sladké. Přidáme špetku soli a vejce. Zamícháme a přidáme rozmíchané droždí. Všechno pořádně prohněteme (vařečkou nebo rukou) v těsto podobné kynutému. Těsto na knedlíky necháme v misce, zakryjeme a necháme chvíli kynout.
Mezitím si nachystáme ovoce. Vypeckujeme a rozpůlíme. Pokud máme malé meruňky (nebo švestky), tak pouze vyděláme pecku, ale nesmí se nám tyto dvě půlky oddělit, doprostřed ovoce dáme trošku cukru.
Až je těsto nakynuté, odebíráme z něj kousky a do nich zabalujeme ovoce.
Připravíme si hrnec s vodou, přidáme špetku soli. Necháme ji sevřít, přidáme knedlíky, které vaříme přesně sedm minut. Během vaření je nemícháme a nenapichujeme.
Po uvaření knedlíky vyjmeme, na talíři posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Můžeme podávat.