Toto se u nás vaří hlavně na Nový rok, ale k duhu přijde kdykoliv.
Hodnocení
2.9
/ 5 (128x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 stroužky
česnek
sůl
majoránka
1 ks
cibule
mletý bílý pepř
150 g
kořenová zelenina
2 ks
vepřové koleno
150 g
vařené kroupy
Postup přípravy
Vepřová kolena dobře omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a vaříme.
Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky a vaříme s masem do měkka.
Polévku zcedíme, osolíme, dochutíme česnekem, přidáme dobře propláchnuté vařené kroupy a prohřejeme. Podáváme s chlebem.
Maso servírujeme jako ovar s hořčicí a křenem.