Osvěžující rajčatový salát s mátou je ideálním letním pokrmem, který vás zchladí i v nejteplejších dnech. Je lehký, chutný a velmi jednoduchý na přípravu. Kombinace šťavnatých rajčat, křupavé okurky a aromatické máty se skvěle doplňuje s jednoduchým citronovo-olivovým dresinkem. Tento salát je ideální přílohou k lehkým pokrmům nebo jako samostatný osvěžující snack.
0.5 lžičky | sůl | |
1 ks | citron | |
1 svazek | máta | |
2 lžíce | olivový olej | |
500 g | rajčata | |
1 ks | okurka salátová | |
2 ks | červená cibule |
Mnoho středomořských kuchyní využívá mátu jako osvěžující bylinku nejen do nápojů, ale i do salátů a teplých jídel. Její svěží chuť je výborným kontrastem k sladkým rajčatům a kyselé citronové šťávě, což dělá tento salát obzvlášť příjemným v horkém počasí.
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena