4 stroužky | česnek | |
400 g | cibule | |
600 g | vepřová plec | |
1 lžíce | rajský protlak | |
mletý černý pepř | ||
2 lžičky | mletá lahůdková paprika | |
3 ks | feferonka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
kajenský pepř |
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme. Na oleji zpěníme cibulku, papričky a česnek. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud šťáva nevysmahne. Potom maso okořeníme cayenským pepřem, černým mletým pepřem, lahůdkovou paprikou a osolíme. Několikrát na ohni promícháme, přidáme rajský protlak a základ na guláš podlijeme vývarem.
Guláš dusíme na mírném ohni doměkka.
Takto připravený ostrý vepřový guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena