2 lžíce | rum | |
600 g | cukr krystal | |
1.5 kg | ostružiny | |
1 lžička | kyselina citronová | |
1 balíček | Želírfix 2:1 |
1. Ostružiny opláchneme vodou a dáme do kastrolu. Dáme je vařit. Ze začátku pozvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťouchadlem na brambory je trochu pomačkáme. Ve 2 lžících cukru rozmícháme Želírfix 2:1, přidáme do ostružin a 5 minut povaříme. Přidáme zbývající cukr a od bodu varu povaříme 2 minuty.
2. Do odstaveného džemu vmícháme kyselinu citronovou a rum. Naplníme do skleniček a dáme sterilovat na 15 minut při 85 °C. Takto získáme 9 skleniček od dětské výživy.
3. Ostružinový džem skvěle užijeme do palačinek, na lívance a čerstvé bílé pečivo. Skvěle ochutí také bílý jogurt a tvaroh.
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.
Křehký ostružinový koláč s ovesnou drobenkou krok za krokem
Ostružiny jsou teď v kurzu a v tomto koláči v kombinaci s vanilkovým krémem a fit drobenkou jsou dokonalé. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Ostružinové nanuky: Zdravé osvěžení krok za krokem
Tyto nanuky z ostružin či černých malin jsou ideální do letních dní. Jejich příprava je velmi snadná a výsledek jistě potěší nejen děti.
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
Autor:JanaB
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena