směs | ||
---|---|---|
100 ml | voda | |
100 g | cukr | |
250 g | ostružiny | |
1 sklenice | červené víno | |
1 snítka | rozmarýn | |
1 lžíce | hořčice plnotučná | |
6 kuliček | jalovec | |
1 ks | bobkový list | |
1 lžička | škrob |
Připravíme si cukrový rozvar - na 100 ml vody budeme potřebovat cca 100 g cukru. Přidáme čerstvé a omyté ostružiny, necháme pomalu svářet, občas promícháme. Necháme ostružiny rozvařit, v případě potřeby si pomůžeme tyčovým mixérem, ale kdo má rád, může nechat v omáčce kousky ostružin. Získáme konzistenci řidšího ostružinového džemu, který však ještě trochu vylepšíme. Přidáme červené víno a prováříme, dokud se nám neodpaří alkohol, dále pak snítku rozmarýnu, lžíci hořčice, 6 kuliček jalovce a jeden bobkový list. Ostružinovou omáčku řádně provaříme a nakonec můžeme zahustit lžičkou škrobu. Ostružinová omáčka se výborně hodí například k jehněčímu či srnčímu masu.
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena