Papriky omyjeme a nakrájíme na kratší proužky. Točený salám nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme.
Na větší pánvi rozpustíme lžíci sádla. Nakrájené papriky dáme na pánev, přidáme sójovou omáčku a necháme osmahnout. Salám rozložíme na celou plochu pánve. Jednotlivá kolečka salámu potřeme podle chuti harissou, okořeníme sušeným česnekem a pokapeme sójovou omáčkou. Přikryjeme poklicí a necháme cca 3 - 5 minut podusit.
Část cibule rozložíme na pánev, okořeníme mletou paprikou a vegetou. Dále rozložíme plátky anglické slaniny a opět necháme chvíli podusit. Potom na slaninu rozklepneme vejce, rozložíme zbývající cibuli, osolíme, přidáme mletý pepř, opět okořeníme paprikou, vegetou a povrch posypeme strouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a necháme na mírném plameni cca 10 minut podusit.
Ostřejší hemenex podáváme s chlebem.