1 ks | cibule | |
400 g | mini párečky | |
100 g | perlové cibulky v nálevu | |
4-5 lžic | nakládané chilli papričky | |
nálev | ||
---|---|---|
0.3 lžičky | sůl | |
50 ml | ocet | |
500 ml | voda | |
1 snítka | čerstvý tymián | |
15 kuliček | celý černý pepř |
Mini párečky (nejlépe tučné) na obou koncích nakrojíme do kříže. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Pak si připravíme nálev. Vodu osolíme a s octem, tymiánem a černým pepřem asi 5 minut povaříme. Poté nálev odložíme stranou a ještě do horkého vložíme párečky a cibuli. Nálev s párečky a cibulí necháme téměř vychladnout. Do čisté a suché sklenice o objemu asi 700 ml klademe střídavě cibuli, párečky, chilli papričky a cibulky. Pak vše zalijeme nálevem až po hrdlo, aby byly párečky zcela ponořené. Sklenici důkladně uzavřeme a párečky necháme alespoň 1 týden odležet. Ostré nakládané mini párečky v nálevu podáváme jako pohoštění při nejrůznějších příležitostech. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena