Rychlý dip z čerstvých rajčat, cibule a česneku, který se hodí k různým druhům masa, a nebo také pouze jenom k topinkám.
Hodnocení
2.3
/ 5 (107x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
4 stroužky
česnek
1 špetka
sůl
1 hrst
petrželka
1 ks
cibule
3 lžíce
hustá zakysaná smetana
3 ks
rajčata
Postup přípravy
Rajčata spaříme a oloupeme. Pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme rozčtvrtíme. Stroužky česneku sloupneme.
Všechny suroviny vložíme do mís,i osolíme a ponorným mixerem rozdrtíme na kaši.
Nakonec pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu. Zdobíme šlehačkou a petrželkou.
Podáváme k masům pečeným, grilovaným nebo jako dip k fondue.
Omáčka je také výborná s topinkami.