1 palička | česnek | |
7 dkg | máslo | |
1 ks | cibule | |
3 l | voda | |
2 kostky | Masox | |
7 dkg | hladká mouka | |
40 dkg | uzené maso | |
1 lžíce | mletý zázvor | |
10 dkg | kořenová zelenina | |
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 lžička | mleté chilli koření | |
1 kg | předvařené dršťky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
sekaná petržel |
Na tuto polévku zakoupíme dršťky již předvařené. Zkrátí nám dobu přípravy. Kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) omyjeme a oškrábeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Předvařené dršťky omyjeme a podle potřeby pokrájíme. Uzené maso očistíme. Do většího hrnce s vodou vložíme dršťky, uzené maso a celou kořenovou zeleninu. Vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a necháme vychladnout. Vyjmeme zeleninu a uzené maso, které nakrájíme na menší kousky. Z másla, cibule a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme červenou papriku, chilli koření a zázvor. Přelijeme studeným vývarem z drštěk a přivedeme k varu. Podle potřeby přidáme masox. Povaříme asi 20 minut a vmícháme utřený česnek a majoránku. Nyní do polévky vrátíme dršťky, uzené maso a případně na nudličky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme. Před podáváním dáme do polévky usekanou zelenou petrželku. Jako přílohu volíme čerstvé bílé pečivo. Ostrá dršťková polévka nejlépe chutná druhý den, kdy je pěkně rozležená.
Recept na dršťkovou polévku z bedly vysoké krok za krokem
V těchto dnech můžeme v lesích najít velmi chutnou houbu - bedlu vysokou. Vyzkoušejte recept na dršťkovou polévku podle snadného FOTORECEPTU.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena