- Na vál si nasypeme mouku,cukr a ořechy a vše lehce promícháme.
- Přidáme máslo a vejce a vypracujeme těsto které necháme alespoň půl hodinky odpočinout v lednici.
- Připravíme si formy na trubičky na které v tenké vrstvě natočíme těsto. Já si uždibnu kousek těsta, udělám kuličku kterou splácnu a na vále natočím na trubičku,můžete lehce pomoučit vál at se nelepí. Pro někoho je možná jednodužší vyválet těsto, radýlkem nadělat čtverečky a natočit na trubičky.
- Pečeme na 160-170°C na horkovzduch, záleží hodně na tloušťce těsta ale cca 7-10 minut,trubičky by neměly být do hněda.
- Po upečení ještě když jsou teplé sundáváme z trubiček.
- Krém si připravíme vyšleháním karamelizovaného salka a másla. Kostka másla na jedno karamelizované salko a šleháme opravdu dlouho dokud krém nebude pěkně hutný.
- Trubičky naplníme krémem tak aby byl krém v celé trubičce,když bude uprostřed chybět, může se stát že při namáčení v čokoládě se vám budou trubičky rozpadat.
- Po naplnění krémem namočíme konce v čokoládě, vychladíme a máme hotovo. Já na rozpustím hořkou čokoládu a přidám trošku ztuženého tuku ale čokoládu na namočení si klidně udělejte dle svého osvědčeného receptu, co máte rádi.
Ořechy do těsta doporučuju namlít opravdu najemno, trubičky plnit poctivě a salko je vždy lepší si uvařit doma než koupit už zkaramelizované. Já dám plechovku do hrnce a vařím mírným varem alespoň hodinku a půl až dvě.