1 špetka | sůl | |
120 g | máslo | |
250 ml | mléko | |
1 kostka | droždí | |
200 g | ořechy | |
100 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1000 g | hladká mouka | |
1 lžička | citronová kůra | |
3 ks | vejce L | |
na potření | ||
---|---|---|
50 g | máslo | |
2 lžíce | med | |
cukr krupice |
Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem
Vyzkoušejte si krok za krokem přípravu tradičního velikonočního pečiva. Jidáše mohou být rozlišných tvarů, do těsta lze přidat rozinky a sypat je plátky mandlí. My je před podáváním jen pocukrovali, i tak byly výtečné!
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena