Třešně omyjeme, zbavíme stopek a připravíme si vodku a velkou sklenici o obsahu 5 l. Do sklenice ve vrstvách naskládáme třešně a cukr. Poslední vrstvou bude zbylý cukr, necháme do druhého dne uležet. Druhý den vše zalijeme vodkou, pokud máme ve sklenici místo, můžeme ještě vodky ještě trochu přidat. Ovoce musí být zalité až nad poslední vrstvu. Dobře uzavřenou sklenici necháme po dobu asi 7 týdnů uležet. Po této době můžeme začít konzumovat. A je jen na nás, jak dlouho nám opilé třešně vydrží.
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno
Sezóna švestek je v plném proudu. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.
Víno, které se zrodí díky slámě
Hledáte-li netradiční dárek k narozeninám nebo výročí, již nehledejte. Slámové víno je trefou do černého.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena