50 ml | olej | |
1 ks | pórek | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | chilli paprička | |
300 g | kuřecí prsa | |
100 g | bílé zelí | |
3 lžíce | tmavá sójová omáčka | |
300 g | rýžové nudle |
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osmažíme na oleji, podlijeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minut. Mrkev a zelí nakrájíme na tenké nudle a pórek na půl měsíčky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minutách přidáme k masu mrkev a papričku a po dalších 7 minutách přidáme zelí. Necháme vydusit vodu a všechno ještě krátce orestujeme, aby zelenina nebyla příliš měkká. Nakonec přidáme sójovou omáčku.
Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Ty mé stačilo vložit do horké převařené vody na 3 - 4 minuty a potom slít. Nudle přidáme k masu a spolu ještě krátce osmažíme, případně dochutíme sójovou omáčkou. Při míchaní se mi nejlépe osvědčily 2 vidličky.
Opékané čínské rýžové nudle ihned podáváme, můžeme ještě doplnit chilli omáčkou, pokud preferujeme pálivější variantu.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem
Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
Autor:kimlo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena