200 g | sushi rýže | |
1 lžíce | rýžový ocet | |
1 lžička | třtinový cukr | |
0.5 lžičky | sůl | |
1 ks | řasa nori |
Sushi rýži propláchneme a uvaříme podle návodu do měkka. Do mističky nalijeme rýžový ocet, přidáme cukr a sůl a mícháme do rozpuštění cukru. Tuto octovou směs důkladně zamícháme do teplé rýže. Takto připravenou rýži můžeme začít tvarovat to typických trojúhelníčků. Můžeme využít speciální vykrajovátka anebo lze vytvarovat i v ruce.
Onigiri můžeme plnit avokádem, okurkou, tofu a čímkoli, co máme rádi. Výborné jsou i bez náplně. Řasu nastříháme na plátky a do ní zabalíme rýži.
Onigiri podáváme se sójovou omáčkou.
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena