5 ks | vejce | |
1 lžička | máslo | |
2 lžíce | smetana | |
100 g | mozzarella | |
2 plátky | schwarzwaldská šunka | |
3 ks | keříčkové rajče | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bazalka | ||
mletý černý pepř |
Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem. Keříčková rajčata očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Listy čerstvé bazalky natrháme na kousky. Na horké pánvi rozpustíme máslo, vlijeme ochucená vejce a teplotu snížíme. Jakmile směs začne od okrajů tuhnout, poklademe ji šunkou a nakrájenými rajčaty. Rajčata osolíme, opepříme a omeletu zvolna asi ještě 4 - 5 minut propékáme. Nakonec omeletu posypeme strouhanou mozzarellou a bazalkou, pánev zakryjeme a jakmile se sýr rozpustí, je omeleta hotová. Omeletu s mozzarellou a rajčaty ihned přesuneme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá bageta nebo vařený brambor.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena