Zeleninový salát s olivami a tofu. Zdravý hlavní chod, který zasytí.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
2 špetky
libeček
1-2 ks
paprika červená
1 ks
okurka salátová
10-12 ks
černé olivy
2 špetky
čerstvě mletý pepř
200
tofu natural
podle chuti
umeocet
himalájská sůl
Postup přípravy
Tofu slijeme, necháme okapat a nastrouháme na hrubém struhadle. Stejně tak nastrouháme oloupanou salátovou okurku a promícháme.
Velkou červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Olivy bez pecky překrájíme.
Ve velké míse promícháme zeleninu s tofu, přidáme olivy, bylinky a dochutíme čerstvě mletým pepřem a himalájskou solí. Můžeme dochutit také umeoctem.
Okurkovo-paprikový salát s tofu rozdělíme do misek a ihned podáváme. Je dobrý samotný i s pečivem.