200 g | jahody | |
1 ks | okurka salátová | |
150 g | kozí sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
olivový olej | ||
čerstvá meduňka | ||
chia semínka |
1. Salátovou okurku dobře omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Kozí sýr také. Meduňku otrháme.
2. Na talíř dáme okurku, vedle toho poklademe jahody a doplníme kozím sýrem. Vše pokapeme olivovým olejem, jahody posypeme chia semínky a kozí sýr meduňkou či jinou oblíbenou bylinkou. Salát můžeme různě obměnit, a to zejména použitím jiné zeleniny - skvěle chutná také baby špenát, polníček či rukola.
3. Okurkovo-jahodový salát s kozím sýrem ihned podáváme. Postačí i jako lehký oběd či večeře v horkých dnech.
Halloumi – perfektní sýr do letních salátů i na gril
Už jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.
Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky
Jahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusili jsme se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena