2 lžíce | sůl | |
5 dl | ocet | |
0.8 kg | cibule | |
1.3 kg | cuketa | |
0.4 kg | cukr krupice | |
1.3 kg | okurka | |
1 lžička | kari koření | |
1 lžička | chilli koření | |
1 lžička | mletý černý pepř |
Okurky, cukety a cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme uležet 3 hodiny.
Přidáme cukr, sůl, mletý pepř, kari, chilli, ocet a promícháme. Nepřidáváme žádnou vodu.
Čalamádou naplníme zavařovací sklenice a sterilujeme 10 minut při 80 - 85 °C. Okurkovo-cuketovou čalamádu podáváme jako přílohu k různým pokrmům.
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!
Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.
Autor:Mycek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena