Okurkové špalíčky jsou vhodné jako jednohubky, studený předkrm a nebo jako rychlé pohoštění.
Hodnocení
2.9
/ 5 (74x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
3 stroužky
česnek
100 g
máslo
50 g
lučina
1 lžíce
pažitka nasekaná
1 ks
okurka salátová
50 g
tavený sýr
na ozdobu
1 svazeček
petrželka
1 ks
kapie
Postup přípravy
Omytou okurku nakrájíme na 3 cm vysoké špalíčky. Malou dezertní lžičkou opatrně vydlabeme mělký důlek a dužinu jemně posekáme.
Sýr, Lučinu, máslo a utřený česnek vyšleháme do pěny, do které nakonec lehce vmícháme pažitku a dužinu z okurky.
Ozdobnou trubičkou stříkáme vzniklou pastu do vydlabaných špalíčků a zdobíme petrželkou a kapií.