Rychlý a snadný recept na studenou osvěžující polévku ze salátových okurek, pokrm je vhodný pro horké letní dny. Polévku podáváme s opečenými toasty a anglickou slaninou. Okurková polévka se slaninovými toasty je hotová za pár minut a v létě skvěle osvěží.
2 stroužky | česnek | |
2-3 ks | rohlík | |
150 g | anglická slanina | |
3 ks | jarní cibulka | |
2 ks | okurka salátová | |
400 ml | zakysaná krémová smetana | |
1 hrst | čerstvá pažitka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř |
Studené polévky, které v horkých dnech skvěle osvěží
Studené polévky se pro někoho mohou zdát podivností, ale v mnoha zemích jsou v létě velkým hitem. Jsou totiž plné zdravých surovin a plní jednu zásadní funkci, kterou v horkých dnech potřebujeme nejvíce - zaručeně osvěží. Vybrali jsme pro vás 10 rychlých receptů ze zeleniny a netradičně i z ovoce.
Kdy mohou být okurky jedovaté? A jak předejít jejich hořknutí?
Milujete šťavnaté salátové okurky, nebo pěstujete nakladačky, které zavařujete? Jsou ideální potravinou na léto, lehkou, lahodnou a osvěžující. S okurkami se však pojí jeden problém – za určitých okolností mohou nepříjemně hořknout.
Vášeň pro okurky: Jak na ty nejlepší nakladačky a kvašáky?
Okurky, tak vděčná zelenina, kterou stojí za to si uchovat díky nakládání a zavařování. I když s okurkovou vášní teprve začínáte, okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, případně zkoušíte stále nové postupy a ingredience, mohou se vám hodit naše recepty, z nichž si zaručeně vyberete.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena