Odpalované těsto se používá na mnoho dobrot! Patří mezi ně i větrníky, žloutkové věnečky a jiné.
Hodnocení
3.0
/ 5 (501x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Sůl- -
Vejce5 ks
Máslo50 g
Voda200 ml
Hrubá mouka200 g
Postup přípravy
Vodu uvedeme do varu, vmícháme sůl a máslo, když začne vřít, vsypeme mouku a mícháme, až se těsto nelepí na nádobu ani na vařečku. Necháme prochladnout, občas zamícháme a do vlahého těsta vpracujeme vejce, jedno po druhém, dobře propracujeme.
Rád bych něco k odpalovanému těstu, ze zkušenosti je rozhodně lepší hladká mouka.Cukrářské produkty se většinou dělají z hladké,a proč?Věnečky z polohrubé nejsou dobré protože to těsto je pak trupelnaté,Poprvé jsem dělal z polohrubé a byl jsem zklamaný,opravdu dáte do pusy, a cítíte tu hrubost toho těsta. Opravdu zásadně jen z hladký,věřte a zkuste to a výsledek je nad očekávání.Je to jen v mouce a nic jiného takový rozdíl v těstu neudělá.Přeji dobrou chut.
Nepochopím
Odpalované těsto:
Odpalované těsto
-věnečky, větrníky…
Hladká mouka, tuk, vejce, voda, sůl
Vodu uvedeme do varu, vmícháme sůl a máslo, když začne vřít, vsypeme mouku a mícháme, až se těsto nelepí na nádobu ani na vařečku. Necháme prochladnout, občas zamícháme a do vlažného těsta vpracujeme vejce, jedno po druhém, dobře propracujeme.
Takhle to děláme na hotelové škole a v hotelové kuchyni ;)
Xenuš
Re: Zmatená.
Zdravím, taky jsem hledávala nejlepší recept a nakonec to radši zkusila sama doma, podle mého je nejlepší stejně hladká, protože je pak hotové cukroví jemnější ;-)
peroutl
Odpalované těsto
Odpalované těsto dělám vždy s mlékem,nikdy jsem neměl žádný problém,těsto
vždy dobré.Přeji mnoho úzpěchu. :P