5 ks | vejce natvrdo | |
2 lžíce | polotučný tvaroh | |
4 lžíce | bílý jogurt | |
0.5 lžíce | čerstvá pažitka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
bylinková sůl | ||
mletý barevný pepř |
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Poté nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme tvaroh, bílý jogurt, sůl a pepř. Kdo má rád, přidá i jiné koření. Přimícháme čerstvou nasekanou pažitku a máme hotovo.
Odlehčenou vajíčkovou pomazánku podáváme na libovolném pečivu.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena