1-2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | máslo | |
4 ks | žloutek | |
1 lžíce | sádlo | |
4 plátky | chléb | |
75 g | pórek | |
2 lžíce | kečup | |
200 g | salám | |
4 plátky | eidam | |
100 g | sterilované žampióny | |
podle chuti | ||
---|---|---|
chilli koření | ||
na ozdobu | ||
čerstvá petrželka |
Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme. Salám nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a osmahneme na něm salám. Přidáme žampiony, pórek, ochutíme chilli kořením a orestujeme. Směs přelijeme kečupem a jen krátce prohřejeme. Na druhé pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a dokřupava orestujeme plátky chleba. Potřeme je česnekem. Na potřené topinky navršíme salámovou směs, ozdobíme plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme žloutek. Připravenou topinku zprudka zapečeme v troubě, aby se vejce propeklo a sýr rozpekl. Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla horká a sýr se táhl. Lze ji ovšem podávat i studenou, ale není to ono. Podle chuti můžeme topinku ozdobit chilli kořením nebo mletou sladkou paprikou a nesmí chybět petrželka.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena