6 ks | ředkvičky | |
1 ks | pomeranč | |
1 ks | mrkev | |
1 lžíce | olivový olej | |
0.5 hlávky | červené zelí | |
1 hlávka | ledový salát | |
1 lžíce | balzamikový ocet | |
10 ks | cherry rajče | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
Zeleninu důkladně opláchneme studenou vodou. Do velké mísy postupně natrháme nebo nakrájíme ledový salát, drobně nakrájíme červené zelí, zdobícím nožem nebo na krouhači nakrouháme mrkev, ředkvičky a přidáme rozpůlená cherry rajčata. Celé to zalijeme šťávou z jednoho pomeranče, osolíme, opepříme barevným pepřem, zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem a vše rukama jemně promícháme. Obědový zeleninový salát můžeme ihned servírovat.
Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena