1 ks | celer | |
0.5 hrnku | voda | |
3 lžíce | hladká mouka | |
2 lžičky | grilovací koření | |
0.5 lžičky | himalájská sůl | |
1 lžička | pepř a sůl | |
5 lžic | olej | |
1 hrnek | strouhanka | |
6 ks | brambory | |
250 ml | rostlinné mléko | |
25 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
1 lžička | sůl |
Celer oloupeme, nakrájíme zhruba na 1 cm silné plátky a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření celer osušíme a připravíme si těstíčko. Do mísy nalijeme půl hrnku vody a do ní přidáme 3 lžíce hladké mouky, grilovací koření, himalájskou a klasickou sůl. Metličkou vše promícháme do hladkého těstíčka a necháme zhruba 5 minut odležet. Do druhé mísy si nasypeme strouhanku.
Uvařený a osušený celer nejdříve obalíme v těstíčku a poté z obou stran ve strouhance. Na pánev nalijeme olej a obalený celer smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, zalijeme teplým mlékem se lžičkou másla a mixujeme do konzistence kaše. Podle potřeby dolijeme mléko a nakonec osolíme.
Smažený celer podáváme s bramborovou kaší.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena