4 stroužky | česnek | |
4 ks | vejce | |
250-300 ml | mléko | |
250 ml | smetana | |
700-800 g | cuketa | |
3-4 ks | rajče | |
300 g | eidam | |
300 g | mozzarella | |
500 g | nudle široké | |
3 lžíce | italské pesto | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
na ozdobu | ||
bazalka |
Těstoviny uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Sýr nastrouháme, mozzarelu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se smetanou, mlékem, vejci, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a podélně nařežeme na slabé plátky. Rozkrájet ji můžeme i na tenká kolečka. Větší zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a dno zakryjeme plátky cukety. Cuketu potřeme bazalkovým pestem, položíme na ni rovnoměrně pokrájenou mozzarelu a pak do pekáče navrstvíme odkapané uvařené těstoviny. Na těstoviny naskládáme pokrájená rajčata a vše zalijeme smetanou, kterou jsme rozkvedlali se sýrem a vejci. Nudle s cuketou dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut. Nudle zapečené s cuketou krásně voní a u nás doma všem moc chutnají.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena