2-3 stroužky | česnek | |
3 lžíce | máslo | |
150-200 ml | mléko | |
3 porce | nudle široké | |
200 g | kozí sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
drcený tymián | ||
mletý černý pepř |
Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a uchováme v teple. Oloupaný česnek nakrájíme na jemné plátky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém krátce orestujeme česnek a tymián a za stálého míchání necháme vše krátce zpěnit. Následně přidáme rozdrobený čerstvý kozí sýr a za stálého míchání přiléváme mléko, dokud nevznikne hladká krémová omáčka. Uvařené nudle omastíme máslem, rozdělíme na porce a přelijeme krémovou sýrovou omáčkou. Nudle s krémovou omáčkou z kozího sýru podáváme na listech salátu jako lehký hlavní chod.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena