1000 g | cukr moučka | |
1000 g | černý rybíz | |
150 ml | bílý rum |
Černý rybíz opereme, "stáhneme" ze stonků a necháme okapat; můžeme použít i směs v poměru 4:1 (černý:červený či bílý). Veškerý rybíz 5 minut mixujeme, přidáme 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Necháme 10 minut odpočívat, přidáme dalších 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Opět necháme 10 minut odpočívat a znovu přidáme 200 g cukru a 5 minut mixujeme. Vše ještě opakujeme 2x do vypotřebování cukru. Příprava trvá něco málo přes hodinu. Nevařeným džemem z rybízu naplníme menší sklenice, do každé nalijeme lžičku rumu, zavíčkujeme a vychladlé skladujeme v lednici.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena