1 ks | žloutek | |
1 lžíce | hořčice | |
1 lžíce | rajský protlak | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
worcestrová omáčka | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
šalotka | ||
olivový olej | ||
500 g | hovězí svíčková | |
okurky cornichons |
Maso zbavíme šlach, nakrájíme ho na plátky a naškrábeme do misky. Přidáme olivový olej, sůl, pepř, na jemno nakrájenou šalotku, okurky, rajský protlak, hořčici, žloutek a worcestrovou omáčku. Všechno promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Teď si připravíme topinky - nakrájený chleba pokapeme olivovým olejem a opečeme na grilu. Hotové topinky potřeme paličkou čerstvého česneku, který jsme rozpůlili a posolili. Netradičně dobrý tradiční tatarák nandáme na topinku a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena