1 balíček | piškoty | |
krém | ||
---|---|---|
150 g | máslo | |
2-3 lžíce | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
1 balíček | ztužovač šlehačky | |
500 g | nízkotučný tvaroh | |
na ozdobu | ||
2 balíčky | čokoláda na vaření | |
100 g | ztužený tuk | |
podle potřeby | ||
ovoce (maliny, ostružiny) |
1. Připravíme si běžnou formu na nepečené dorty. Drobné ovoce (maliny, ostružiny, jahody nebo borůvky) omyjeme a necháme okapat.
2. Připravíme si krém. Změklé máslo nejdříve vymícháme dohladka s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom zašleháme tvaroh a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem. Na dno formy poklademe vrstvu piškotů, pokryjeme polovinou krému a posypeme ovocem. Opět dáme piškoty, zbytek krému a ovoce.
3. Dort polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády na vaření společně s tukem.
4. Nepečený tvarohový dort s ovocem dáme nejlépe přes noc do lednice ztuhnout. Druhý den nakrájíme na trojúhelníky a podáváme. Ovoce volíme podle chuti a toho, co máme zrovna po ruce. Nejlépe však používáme čerstvé.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
V jednoduchosti je síla: Recept na piškotový dort s jahodami ze 6 surovin
Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami krok za krokem, takže ho zvládne úplně každý!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena