Z 0,5 litru mléka, 4 lžic cukru a dvou pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Uvaříme rozpustnou kávu a také ji necháme vychladit. Nesladíme. Oloupané mandle, kupuji již oloupané mandlové plátky, opražíme v troubě na 150 °C asi 5 - 10 minut, nesmíte je spálit. Musí být lehounce opečené s nádechem do světle hnědé barvy. Obvykle je třeba po 5 minutách hlídat. Mandle necháme vychladnout. Po vychladnutí mandle rozmixujeme s 1 vanilkovým cukrem.
Připravíme si krém. Do misky vložíme 2 kostky másla pokojové teploty, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 2 vanilkový cukry a lžíci rumu. Pokud rum nemáte, můžete použít i rumové aroma, asi 3 kapky. Nakonec přidáme hustý pudink. Vše smícháme do hromady, můžeme použít i mixér.
Použijeme plech, nebo jinou formu. Já používám silikonové prkénko. Máslové sušenky (v jednom balení jsou 2 balíčky po 200 g - 60 ks sušenek) stačí na 3 patra.
Každou sušenku namočíme do kávy a položíme na formu hladkou stranou. Až bude první patro hotové potřeme vše krémem. Krému je dost, nemusíme šetřit.
Druhé patro opět namáčíme sušenky do kávy a pokládáme na první patro na krém, opět potřeme krémem. Celkem jsou to 3 patra sušenek a 3 vrstvy krému. Krém můžeme natřít i ze stran. Na poslední vrstvu krému nasypeme rozmixované mandle s vanilkovým cukrem. Nepečený dort z máslových sušenek dáme na chvilku ztuhnout do lednice, zhruba 15 - 20 minut.
Nepečený dort z máslových sušenek nakrájíme a můžeme se do něj pustit.