Nejdříve si připravíme podle návodu želatinový ztužovač (Dr.Oetker). Odpovídá 6 plátkům želatiny. Obsah sáčku vysypeme do 100 ml vlažné vody a metličkou mícháme asi 30 vteřin. Poté vmícháme 3 zakysané smetany a asi 3 - 5 lžic jahodového nebo malinového sirupu. Osobně používám sirup Yo malino-jahodový. Je dražší, ale výborný. Pokud nemáte jahody, můžete použít i jiné ovoce, např. maliny.
Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme kokosem. Poklademe piškoty v jedné vrstvě a potřeme směsí zakysané smetany. Pak poklademe omytými a na půlky rozkrájenými jahodami a opět potřeme směsí smetany. Opět poklademe piškoty v jedné vrstvě a potřeme směsí smetany. Pak dáme na dort opět jahody. Nepečený dort dáme na chvíli do lednice.
Mezitím si připravíme podle návodu dortové červené želé a nalijeme ho na dort. Nepečený dort s jahodami a želé necháme ztuhnout do druhého dne v lednici.
Nepečený dort s jahodami a želé nakrájíme a můžeme podávat. Jednotlivé kousky dortu zdobíme šlehačkou.