Do dortové formy (o průměru 24cm), nejlépe rozevíratelné s odnímatelným dnem, vložíme potravinovou fólii tak, aby pokryla celou formu (i s přesahem přes).
Do takto připravené formy naskládáme piškoty tak, aby pokryly celé dno. Na piškoty dáme další vrstvu ze zakysané smetany (může být kombinováno bílým jogurtem), která je dochucena vanilkovým a moučkovým cukrem. Další vrstvu tvoří jahodová dřeň - rozmražená.
Jakmile jsou tyto 3 vrstvy, začneme opět vrstvou první - piškoty. Střídáme 3 vrstvy - piškoty, zakysaná smetana a jahodová dřeň (můžeme nahradit i jiným ovocem). Přidáme podle fantazie kakao či kokos. Poslední vrstva jsou piškoty.
Přesahující folií nakonec zakryjeme připravený dort a necháme v ledničce do druhého dne, než se všechny 3 vrstvy spojí (piškoty se nasáknou).
Nepečený dort krájíme na kousky a podáváme třeba k hrnku připravené teplé kávy.