4 stroužky | česnek | |
2 ks | vejce | |
500 g | bílý jogurt | |
8 ks | kuřecí řízek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
strouhanka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do jogurtové marinády, kterou připravíme smícháním bílého jogurtu, vajec, prolisovaného česneku, špetky soli a pepře. Já ještě přidala pálivé grilovací koření. Marinované maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády a obalujeme ve strouhance. Obalené jogurtové řízky opatrně smažíme v rozehřátém oleji. Nejúžasnější jogurtové řízky jsou hodně křehké a chuťově úžasné. Kdo jednou ochutnal, nechce jiné. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její suchost nepoužívám téměř vůbec. Řízky z kýty byly po jogurtové úpravě šťavnaté, prostě výborné.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Autor:babička Jarunka69
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena