Masová směs: Najemno nakrájíme cibuli a osmažíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a orestujeme. Až bude maso hotové, tak přidáme koření a boloňskou omáčku a trochu podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké.
Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška hotová, tak přilijeme mléko a přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
Lasagne: Do zapékací mísy dáváme napřed masovou směs, potom lasagne a pak bešamel. Takto pokračujeme, dokud není mísa plná. Jakmile bude mísa plná, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby.
Nejlepší lasagne s mletým masem pečeme cca 45 minut při 200°C.