Vyzkoušejte tento recept, protože je nejen jiný než klasicky smažená játra, ale i mnohem lepší!
Hodnocení
4.6
/ 5 (330x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
81x
Ingredience
3 stroužky
česnek
1 ks
cibule
0.5 hrnku
kečup
olivový olej
300 g
vepřová játra
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
skořice mletá
chilli koření
mletá sladká paprika
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Játra omyjeme a nakrájíme na kostky.
Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme játra, po chvíli posypeme mletou sladkou paprikou, mírně podlijeme vodou, přidáme kmín a dusíme doměkka. Ke konci dušení ochutíme chilli, česnekem, kečupem, podle chuti vsypeme majoránku, špetku skořice a sůl. Necháme probublat.
Nejlepší játra podáváme s opékaným bramborem nebo s rýží, ale i jinou oblíbenou přílohou.