Starší chléb nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme na pánvi dozlatova na troše oleje nebo másla. Opékáme za stálého míchání, téměř za sucha.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmažíme růžovou jíšku. Necháme ji vychladnout.
Brambory a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme do 2 litrů osolené vody. Do vody prolisujeme i všechny stroužky česneku, přidáme špetku kmínu a dáme vařit. Vaříme dokud brambory nezměknou.Když už jsou téměř měkké, odebereme do hrnku trochu horkého vývaru a rozpustíme v něm kostku masoxu. Pak masový vývar nalijeme zpátky do hrnce a dovaříme s brambory.
Do polévky vmícháme vychladlou jíšku, krátce povaříme. Nakonec do česnečky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.Česnečku opepříme, dochutíme majoránkou, případně můžeme přidat i trochu polévkového koření maggi.
Česnečku podáváme horkou, sypeme do ní osmažené kousky chleba.