V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme med, mletou skořici a hřebíček. Promícháme a prohřejeme téměř k varu. Poté mléko odstavíme a hřebíčky vyjmeme. Rozehřátým mlékem zalijeme celozrnný kuskus v míse, přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat.
Mezitím si do misky připravíme smetanu se žloutky a vanilkovým cukrem. Vše dobře prošleháme vidličkou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Nabobtnalý kuskus pročechráme vidličkou, vmícháme smetanovou směs a opatrně také bílkový sníh.
Menší zapékací misku vymažeme máslem. Polovinu kuskusu dáme na dno a poklademe na plátky pokrájenými broskvemi. Na broskve nalijeme zbytek kuskusové směsi a znovu poklademe broskvemi. Nakonec nezapomeneme přidat pár hoblinek másla.
Troubu předehřejeme na 160 °C a ovocný nákyp pečeme cca 40 minut (podle typu trouby), dokud není pevný a na povrchu krásně zlatavý.
Ovocný nákyp z kuskusu necháme před krájením trochu zchladnout, jinak by se rozpadal. Podáváme jej jako teplý sladký hlavní chod či dezert.
1 lžíci vanilkového cukru, 3 - 4 lžíce medu, 3 - 4 velké broskve. Dále pak máslo na vymazání a k pokladení hoblinek před pečením.