1 lžička | čerstvý rozmarýn | |
1 sklenka | feferonky v oleji | |
250 g | sýr romadur | |
5 lžic | perlové cibulky v sladkokyselém nálevu | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
chilli olej |
Sýr Romadúr nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Feferonky slijeme (cca 280 g) a nálev odložíme stranou. Poté papričky podle potřeby překrájíme na menší kousky. Perleťové cibulky necháme okapat. Do uzavíratelné skleničky střídavě klademe pokrájené feferonky, sýr, cibulky a lístečky rozmarýnu, poté vše zalijeme pikantním olejem z feferonek. Skleničku podle potřeby dolijeme chilli olejem tak, aby všechny ingredience byly zcela ponořené. Skleničku s naloženým sýrem uzavřeme a necháme 2 - 5 dní odležet v chladu. Nakládaný aromatický sýr v pikantním nálevu rozložíme na talířky a podáváme s plátky bagety.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena