1 lžička | drcený kmín | |
300 g | tvarůžky | |
500 g | plnotučný tvaroh | |
200 ml | zakysaná smetana (16%) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
na ozdobu | ||
mletá sladká paprika |
Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s měkkým plnotučným tvarohem a zakysanou smetanou. Směs ochutíme drceným kmínem a špetkou soli a vložíme do sklenice, kterou uzavřeme a necháme v chladu asi týden odležet. Asi po třech dnech směs promícháme a dále necháme vchladu "dozrát". Odleženou tvarůžkovou směs promícháme a vzniklý krém podáváme s tmavým pečivem. Nakládané tvarůžky můžeme servírovat na plátcích rohlíku a posypané sladkou mletou paprikou jako chuťovku.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena