Nachystáme si zelené papriky. Nejvhodnější jsou co nejdelší, pozor ne kapie! Oloupeme a rozdrtíme česnek, připravíme si ocet, kvalitní slunečnicový olej a hrnec se studenou vodou.
Na rozpálenou plotýnku položíme poměrné množství paprik tak, abychom je mohli snadno obracet. Pozor, tento způsob přípravy není vhodný pro sklokeramickou desku, v tomto případě je možné papriky péci přímo v troubě na plechu. Papriky pečeme až do chvíle, kdy má paprika černou slupku a je zploštělá.
Opečené papriky dáváme do předem připraveného hrnce se studenou vodou. Z namočených paprik odstraníme černou slupku, očištěné je položíme na volnou plochu a dostatečně osolíme po obou stranách.
Do předem připraveného hrnce dáme olej tak, aby zakryl jeho dno a rozprostřeme zhruba jednu kávovou lžičku česneku. Na tuto vrstvu pokládáme opečené papriky, které dále potřeme olejem, rozprostřeme česnek a jemně pokapeme octem. Tento postup opakujeme na každou vrstvu položených paprik.
Hotový pokrm necháme po dobu nejméně tří dnů uchovat v lednici v uzavřeném hrnci.
Nakládané papriky na česneku podáváme s čerstvým chlebem jako delikatesu velmi výrazné chuti.