Recept na nakládané houby v pikantním nálevu s kečupem. Vhodné jako příloha k masům, bramborám, ale i jen tak na chuť.
Hodnocení
4.7
/ 5 (33x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Nálev
Sůl5 dkg
Voda200 ml
Ocet 8%150 ml
Celý pepř5 kuliček
Rostlinný olej100 ml
Celé nové koření5 kuliček
Směs
Paprika1/2 kg
Houby1 a 1/2 kg
Cukr krystal15 dkg
Cibule5 ks
Rostlinný olej250 ml
Hořčičné semínko1 lžička
Kečup1 láhev
Postup přípravy
Očištěné a omyté houby nakrájíme na kousky velké, jak komu vyhovuje. Povaříme asi tak 10 minut ve vodě. Poté slijeme a hodně, ale opravdu hodně propláchneme.
Uvaříme nálev z vody, oleje a koření. Ihned po zavaření sundáme z plamene, necháme vychladnout.
Mezitím nakrájíme do větší mísy na proužky zeleninu, kterou jsme si předem očistili, přidáme vychladlé houby a vychladlý (scezený) nálev a kečup. Každý si do nakládaných hub s kečupem může přidat jakoukoliv zeleninu podle chuti (např. hrášek, kukuřici, atd.). Promícháme.
Směsí naplníme skleničky a houby se zeleninou a kečupem zavařujeme asi 20 minut. Nakládané houby se zeleninou a kečupem podáváme jako přílohu.