sůl | ||
voda | ||
podle potřeby | ||
---|---|---|
mrkev | ||
okurky | ||
ředkvičky | ||
cibule |
1. Naložit můžeme téměř jakoukoli zeleninu. Nejčastěji se používá mrkev, malé okurky, cibule, ředkvičky apod. Zeleninu očistíme a naklademe do čistých sklenic.
2. Základem k nakládání zeleniny je 2 procentní solný roztok. Na 1 l vody dáme 20 g nejodované soli, necháme převařit a necháme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme, zelenina musí být v solném roztoku zcela ponořená. Můžeme přidat nejrůznější koření - hořčičné semínko, bobkový list, celý černý pepř aj.
3. Zeleninu necháme s přístupem vzduchu kvasit při pokojové teplotě minimálně týden. Poté zavíčkujeme, uložíme do lednice či chladné spíže a používáme podle chuti.
Videorecept: Domácí pickles - kvašená zelenina podle Anny
Kvašená zelenina obsahuje úžasné množství vitaminů a probiotik, které naše tělo ve střídajícím se počasí potřebuje. Mrkněte se na video, jak jednoduše si můžete kvašenou zeleninu udělat doma, a pusťte se do ní!
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena