těsto | ||
---|---|---|
700 ml | mléko | |
400 g | polohrubá mouka | |
2 ks | vejce | |
50 g | cukr krupice | |
1 špetka | sůl | |
1 kostka | droždí (42g) | |
1 špetka | skořice mletá | |
0.3 ks | vanilkový lusk | |
krém | ||
1 balíček | tvaroh měkký | |
cukr moučka | ||
0.3 ks | vanilkový lusk | |
0.5 kelímku | smetana ke šlehání |
Z trochy teplého mléka, droždí a cukru vymícháme kvásek, který necháme pár minut pracovat. Vejce vyšleháme se zbylým mlékem, přidáme polohrubou mouku, trochu mleté skořice, vanilkového lusku, cukru a nakonec přimícháme kvásek. Necháme chvíli stranou.
Mezitím si vyšleháme smetanu s cukrem, poté zašleháme tvaroh a dochutíme vydlabaným vanilkovým luskem.
Na lívanečníku smažíme po obou stranách lívanečky, až jsou dozlatova. Servírujeme s tvarohem a zdobíme libovolným ovocem či kvítky. V tomto případě jsme použili na tenko nakrájená jablíčka a kvítky bazalky.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou
Už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete bez obav zapojit.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena